Περιοχή Αεροδρομίου, Θέρμη, Θεσσαλονίκη

Τα νέα μας

Όλα τα νέα του ξενοδοχείου μας
24 Απρ

Συμβουλές για ένα πιο εύκολο επαγγελματικό ταξίδι

Ένα επαγγελματικό ταξίδι αποτελεί μία ευχάριστη απόδραση από την καθημερινότητα της δουλειάς. Πως όμως θα αποτρέψουμε τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις οι οποίες θα μας δυσκολέψουν το ταξίδι και τη διαμονή μας;

Ας δούμε μαζί κάποια βασικά σημεία σχετικά με τη διαμονή…

  1. Ενημερωθείτε για το πρωινό
Ε

ίναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ποιες ώρες σερβίρεται το πρωινό του ξενοδοχείου. Ενημερωθείτε εγκαίρως για το ωράριο λειτουργίας του μπουφέ και ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα πλήρες πρωινό, χωρίς πίεση και άγχος.

  1. Κοντά στο αεροδρόμιο
Σ

την περίπτωση που χρησιμοποιήσετε αεροπλάνο για το επαγγελματικό σας ταξίδι θα ήταν ευεργετική για το πρόγραμμα σας η διαμονή σε κατάλυμα κοντά στο αεροδρόμιο άφιξης και αναχώρησης σας. Εξοικονομήστε χρόνο και γλυτώστε από ταλαιπωρία.

  1. Ελεύθερος & δωρεάν ασφαλής χώρος στάθμευσης
Ε

άν πάλι χρειαστεί να ενοικιάσετε αυτοκίνητο ή ταξιδεύετε οδικώς, θα πρέπει να γνωρίζεται εάν το κατάλυμα που επιλέξατε διαθέτει χώρο στάθμευσης για το αυτοκίνητο σας. Ρωτήστε, επίσης, εάν για τη χρήση του χώρου στάθμευσης υπάρχει επιπλέον χρέωση στο σύνολο της κράτησης σας.

  1. Πρόσβαση σε WiFi
Μ

ερικά επαγγελματικά ταξίδια διαρκούν περισσότερο από μία ή δύο μέρες και ίσως να απαιτούν «εργασία για το σπίτι». Για τις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στο κατάλυμα που επιλέξατε, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει διαθέσιμο ασύρματο internet σε όλους τους χώρους του και πολύ περισσότερο στο δωμάτιο σας. Για τις ηλεκτρονικές συσκευές, όπως laptop ή tablet, θα ήταν καλό να τις μεταφέρετε μέσα σε θήκες προστασίας.

Πάμε να δούμε και μερικές συμβουλές για το ταξίδι…

  1. Επιλέξτε μόνο χειραποσκευή
Δ

εν υπάρχει λόγος να κουβαλάτε μαζί σας πολλές αποσκευές, εάν πρόκειται για ένα σύντομο επαγγελματικό ταξίδι. Χωρέστε ότι χρειάζεστε σε μία χειραποσκευή και αποφύγετε το check-in, το οποίο ως γνωστόν πολλές φορές αποδεικνύεται κουραστικό και χρονοβόρο.

  1. Φορέστε άνετα ρούχα
Ε

άν, μάλιστα, το επαγγελματικό ταξίδι έχει κάποιον… κρύο προορισμό, τότε εκτός από άνετα ρούχα, θα πρέπει να προνοήσετε και για ζεστούς συνδυασμούς. Επιλέξτε πουκάμισα, t-shirts, ζακέτες και ένα μπουφάν, παρά χοντρά μπουλόβερ και διαφορετικά μπουφάν. Γλυτώνετε πολύ χώρο στην αποσκευή σας και παράλληλα έχετε πολλές επιλογές για το καθημερινό σας ντύσιμο.

  1. Έγγραφα σε ψηφιακή μορφή.
Ε

ίναι μία ευκολία την οποία, ακόμη, δεν έχουν υιοθετήσει πολύ στα ταξίδια τους. Είναι θέμα ευκολία, όπως προαναφέραμε, αλλά και ασφάλειας. Αποθηκεύστε τα αρχεία της δουλειάς σας, αλλά και το Boarding Pass σας στο Google Drive, το Dropbox κ.α. και μειώστε την πιθανότητα να χάσετε ή να ξεχάσετε κάτι.

Iris Hotel team