Περιοχή Αεροδρομίου, Θέρμη, Θεσσαλονίκη

Γενικές πληροφορίες

Το ξενοδοχείο μας εφαρμόζει τους όλους προβλεπόμενους, από τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Τουρισμόυ κανόνες, για την ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού μας. Γάντια και μάσκες μίας χρήσης, όπως και αντισηπτικά υγρά είναι διαθέσιμα σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου. Το πρωινό του ξενοδοχείου σερβίρεται πλέον σε ατομικές συσκευασίες μίας χρήσης. Οι επισκέπτες μας μπορούν να πάρουν το πρωινό τους είτε στο χώρο του εστιατορίου είτε στο δωμάτιο τους, χωρίς επιπλέον χρέωση. Το πρωινό ΔΕΝ σερβίρεται πλέον από το μπουφέ στο χώρο του εστιατορίου.

Η ώρα αναχώρησης (check-out) είναι στις 11:00π.μ. και η ώρα άφιξης (check-in) είναι στις 3:00μ.μ. Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα των 4 ωρών, οι χώροι του δωματίου αερίζονται πλήρως με όλα τα παράθυρα ανοιχτά. Η υπηρεσία μεταφοράς από το ξενοδοχείο προς το αεροδρόμιο πραγματοποιείται εφόσον όλοι οι επιβάτες τηρούν τους κανόνες υγιεινής.

Τήρηση αρχείου καταλύματος και βιβλίου συμβάντων COVID-19

Για τους σκοπούς δράσεων προστασίας της δημόσιας υγείας, η διεύθυνση του ξενοδοχείου μας τηρεί αρχείο των μελών προσωπικού και όλων των ατόμων που διέμειναν στο κατάλυμα – όνομα, εθνικότητα, ημερομηνία άφιξης και αναχώρησης, στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση, τηλέφωνο, email) – ώστε να καθίσταται δυνατή η επικοινωνία με τις στενές επαφές τυχόν κρουσμάτων COVID-19, που ενδέχεται να ταυτοποιηθεί εκ των υστέρων. Δίδεται προσοχή στο Γενικό Κανονισμό περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) και όλοι οι επισκέπτες ενημερώνονται ότι τηρείται αρχείο για λόγους προστασίας δημόσιας υγείας.

 

Σχετικά με την υπηρεσία υποδοχής (reception)

Το προσωπικό λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής (πλύσιμο χεριών), να κρατά αποστάσεις τουλάχιστον ενός μέτρου από τους πελάτες (αποφυγή χειραψιών κ.τ.λ.) και ακολουθεί τους κανόνες υγιεινής. Αποφυγή τοποθέτησης σε θέσεις υποδοχής ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Υπάρχει δυνατότητα: α) ενημέρωσης επισκεπτών για την πολιτική του καταλύματος και τα μέτρα που έχει λάβει για την αντιμετώπιση τυχόν περιστατικών, β) παροχής χρήσιμων πληροφοριών για παρόχους υγείας, δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, νοσοκομεία αναφοράς για COVID-19, φαρμακεία κ.τ.λ. στην περιοχή και γ) παροχής Μέσων Ατομικής Προστασίας.

Στην υποδοχή (reception desk) υπάρχει αντισηπτικό για χρήση από τον πελάτη (σταθερές ή μη συσκευές). Γίνεται τακτική απολύμανση των επιφανειών της υποδοχής (reception desk). Για τη διατήρηση αποστάσεων το κατάλυμα εφαρμόζει κατάλληλη διαμόρφωση της υποδοχής (reception desk), προσθήκη επιδαπέδιας σήμανσης σε απόσταση δύο μέτρων όπου θα στέκεται ο πελάτης / κατάλληλη σήμανση αποστάσεων στο χώρο αναμονής, κατάλληλη διάταξη των επίπλων και ορθή διαχείριση της ουράς με στόχο τη μείωση του χρόνου αναμονής. Αποφυγή συνωστισμού κατά το check-in/check-out – τήρηση αποστάσεων. Απολύμανση των key cards – τοποθέτησή τους σε ειδικό δοχείο προς απολύμανση.

Απαγόρευση εισόδου στα δωμάτια σε μη διαμένοντες

Υπεύθυνος εφαρμογής του σχεδίου για τη διαχείριση ύποπτου κρούσματος: Ευσταθιάδου Ευδοξία, 6988010033, info@irishotel.net